همه چیز درباره «پوستروهویت بصری وبخش عکس» جشنواره  تئاتر فجر

در حالی جزئیات شاخه‌های مختلف بخش «پوستروهویت بصری وبخش عکس» جشنواره تئاتر فجر اعلام شد که دبیر این بخش گفت: خلاقیت یکی از موارد مد نظر در تبلیغات است؛ اینکه از یک بازیگر چهره در زاویه‌های مختلف عکاسی کنی خلاقیت نیست. در ایران بخش تجاری و صنعتی خلاقیت بیشتری در حوزه تبلیغات دارند.
همه چیز درباره «پوستروهویت بصری وبخش عکس» جشنواره  تئاتر فجر

به گزارش ایسنا، نشست خبری بخش «پوستروهویت بصری وبخش عکس» جشنواره  تئاتر فجر ظهر ششم اسفندماه در مجموعه «تئاتر شهر» برگزار شد. در این برنامه امیر اسمی (دبیر این بخش)، مهدی آشنا (مدیر اجرایی بخش عکس) و فرهاد مهندس‌پور (دبیر جشنواره تئاتر فجر) حضور داشتند.

طبق آماری که در این نشست ارائه شد، در بخش مسابقه پوستر تعداد کل شرکت‌کنندگان ۵۷ نفر و تعداد کل آثار ۱۸۲ اثر بوده که از این میان آثار ۵۷ نفر با ۱۶۶ اثر داوری می‌شود. مجید بلوچ، سابینا ابرهلستر، عایشه گل‌ایزر، مارکوس واسبک، رضا عابدینی، امیر اسمی، جواد آتشبازی، علی باقری، پارسوا باشی و سیام آتتاریا افرادی هستند که داوری این شاخه را بر عهده دارند.

دیگران چه می خوانند:

در بخش تبلیغات تئاتر ۲۴ نفر با ۹۳ اثر متقاضی حضور در این رویداد بودند که پس از تظبیق با شرایط و مقررات تعداد آن‌ها به ۲۰ نفر با ۷۶ اثر رسیده است. هیات داوران تبلیغات تئاتر را پنج ایرانی یعنی، انوشیروان میرزایی، حبیب رضایی، بهنود اله‌وردی نیک، آرش وفاداری و محسن ولیحی تشکیل می‌دهند.

امیر اسمی ـ دبیر بخش «پوستروهویت بصری وبخش عکس» ـ درباره این بخش گفت: باید درباره بخش تبلیغات، بایدها و نبایدها و کمبودهای آن فرصت گفت‌وگو پیش بیاید. من از داورها خواستم و تاکید کردم در این‌باره نظراتشان را بنویسند.

او ادامه داد: خلاقیت یکی از موارد مد نظر در تبلیغات است؛ اینکه از یک بازیگر چهره در زاویه‌های مختلف عکاسی کنی خلاقیت نیست. در ایران بخش تجاری و صنعتی خلاقیت بیشتری در حوزه تبلیغات دارند.

مسابقه عکاسی صحنه تئاتر ۹۸ نفر با ۴۷۲ اثر متقاضی داشته که در مرحله دوم تعداد ۹۷ نفر با ۴۶۵ اثر داوری می شوند. داوران این بخش نیز محمد کلاری، سیف‌الله صمدیان، دین فن می‌یر، اختر تاجیک، مسعود پاکدل، ابراهیم سیسان، آندریا بوکالینی، ماچی ژاکشفسکی، مهدی آشنا، ماریا فلکنه و رابرت کتو هستند که در میان آن‌ها ۵ داور ایرانی و ۶ داور خارجی حضور دارد.

اسمی در این‌باره اظهار کرد: امیدوار هستم ترکیب داوران این بخش، ترکیب خوبی باشد. یکی از داوران از پس از دیدن این عکس‌ها از واژه «شگفت‌اور» استفاده کرد من فکر می‌کنم حضور داوران خارجی اعتباری برای این رویداد و عکاسی تئاتر ایران باشد.

تعداد شرکت‌کنندگان بخش مسابقه عکس بیرون از صحنه نیز ۲۳ نفر با ۹۳ اثر بوده که پس از تطبیق با شرایط و مقررات تعداد آن‌ها به ۲۰ نفر با ۷۶ اثر رسیده است. ابراهیم سیسان، مصطفی قاهری، کاوه کرمی، شکوفه هاشمیان و سارا ساسانی این شاخه را داوری می‌کنند.

مهدی آشنا ـ مدیر اجرایی بخش عکس ـ درباره بخش مسابقه عکس بیرون از صحنه گفت: همیشه برگزار کردن چیزی در دفعات اول سخت است. عکاسان ما با این بخش آشنا نیستند. عکاسان صحنه‌ای بیشتر از بخش‌های دیگر هستند. ما به این بخش نگاه صنفی داریم که ادامه دار شود.

او درباره نبود داور خارجی در این شاخه گفت: ما می‌خواستیم آبروداری کنیم؛ عکاسی صحنه ما از عکاسی پشت‌صحنه جلوتر است. متاسفانه آنقدر که این بخش برای ما جدی بود، برای عکاسان جدی نبود. در واقع بضاعت آثار به گونه‌ای نبود که از داوران خارجی استفاده کنیم.

اسمی نیز در این زمینه گفت: این بخش برای اولین بار است که برگزار می‌شود ما حتی نمی‌دانستیم از داوران ایرانی در چه درجه‌ای استفاده کنیم. از طرفی بازه زمانی محدودی داشتیم. باید آثاری از این دست پا بگیرد، شاید بعد از چند سال امکان این وجود داشته باشد که از داور خارجی استفاده کنیم.

بخش برندینگ و هویت بصری در این رویداد غیر رقابتی است؛ در این شاخه دو نشست در روزهای ۱۵ و ۱۹ اسفند ساعت ۱۴ برگزار می‌شود.

همچنین اعلام شد که مراسم افتتاحیه «پوستروهویت بصری وبخش عکس» و نمایشگاه سی‌وششمین جشنواره  تئاتر فجر به همراه اعلام برگزیدگان، ۱۲ اسفندماه در باغ- موزه قصر برگزار خواهد شد.

فرهاد مهندس‌پور ـ دبیر سی‌وششمین جشنواره تئاتر فجر ـ نیز معتقد است مستقل بودن بخش «پوستروهویت بصری وبخش عکس» به گسترش آن کمک می‌کند.

در بخش دیگری از این نشست اسمی درباره سیستم داوری این رویداد اظهار کرد: داوری این بخش تحت وب بوده و با سیستم امتیازدهی است، ما فرصتی به داورها دادیم که کارها را ببینند و امتیاز بدهند. گاهی وقتی داوران رویدادی معرفی می‌شدند من از روی سلیقه آن‌ها، نتیجه را حدس می‌زدم. در روشی که ما پیش گرفتیم میانگین امتیازی در نظر گرفته می‌شود و سلیقه‌ای نخواهد بود.

او ادامه داد: در جلسه‌های حضوری احتمال تعارف‌های ایرانی زیاد است که در این شیوه کنار گذاشته می‌شود. مسابقه برای جلب توجه برگزار می‌شود و چه جلب‌توجهی از این بیشتر که افراد مطرح (از کشورهای خارجی) درباره آثار ایرانی نظر بدهند.

آشنا نیز در این زمینه بیان کرد: در این روش اثر به مثابه خود اثر داوری می‌شود.

در ادامه این نشست اسمی اظهار کرد: کتاب این بخش جشنواره نیز منتشر خواهد شد. ما خیلی تلاش کردیم کتاب را به مراسم افتتاح نمایشگاه و اعلام برگزیدگان برسانیم اما به دلیل اینکه پول نداشتیم این اتفاق نیفتاد. حتما در زمانی که کتاب آماده شد برای رونمایی از آن مراسمی را ترتیب خواهیم داد.

دبیر بخش «پوستروهویت بصری وبخش عکس» همچنین درباره بودجه این بخش گفت: بخش اجراهای شهرستان جشنواره هنوز پول خود را نگرفته است ما هم جدا از این نبودیم. پول خیلی کمی که گرفتیم فردایش تمام شد.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره بین‌المللی بودن این بخش و حضور هنرمندان خارجی بیان کرد: در استانداردهای حوزه گرافیک اگر تعداد داوران خارجی از نصف بیشتر باشد، بین‌المللی محسوب می‌شود. من ادعایی ندارم که این بخش بین‌المللی است. البته ایران بضاعتش را دارد فراتر برود و هنرمندان خارجی در این بخش حضور پیدا کنند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا

همه چیز درباره «پوستروهویت بصری وبخش عکس» جشنواره  تئاتر فجر

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟