محمد انشایی در گفتوگو با ایسنا، درباره برنامهها و نمایشگاههای نوروزی صنایع دستی استان تهران بیان کرد: از ۲۰ اسفند تا ۱۲ فروردینماه نمایشگاه صنایع دستی در مجموعه ایرانسرا در قسمت شرقی برج آزادی برگزار میشود. علاوه بر این ۲۲ کارگاه در این مجموعه وجود دارند که همیشه به طور زنده در حال تولید صنایع دستی هستند و در رشتههای خراطی چوب، منبت، معرق، سفال و سرامیک، زیورآلات، تراش سنگهای قیمتی، ساختِ ساز، تذهیب و نگارگری فعالیت میکنند.
او ادامه داد: همچنین ۵۰ میز برای قرار گرفتن در محوطه این مجموعه در نظر گرفتهایم تا صنعتگران بتوانند آثار خود را عرضه کنند. همچنین سفره نمادین هفت سین را به همراه اجرای زنده موسیقی سنتی در برخی از روزها خواهیم داشت.
معاون صنایع دستی تهران با بیان اینکه در نمایشگاه بهاره که در بوستان ولایت در حال آمادهسازی است، بخشی نیز به صنایع دستی اختصاص داده میشود، افزود: صنعتگران برای حضور در این نمایشگاه که قرار است از نهم تا بیستم اسفندماه برگزار شود در حال ثبت نام هستند و پیشبینی شده حدود ۳۰ غرفه به صنعتگران حوزه صنایع دستی اختصاص پیدا کند.
انشایی درباره هزینهای که صنعتگران باید برای کرایه غرفهها در این نمایشگاه بپردازند نیز توضیح داد: اجازه برگزاری نمایشگاههای بهاره امسال را فقط به وزارت صنعت، معدن و تجارت دادهاند. ما نیز با توجه به اینکه پنج نمایشگاه بهارهای که امسال در استان تهران برگزار میشود مخاطبان بسیاری خواهند داشت، سعی کردیم بخشی از آن به صنایع دستی اختصاص داده شود. بنابراین غرفههایی که واگذار میکردند حدود چهار میلیون تومان قیمت داشت که با رایزنیهای انجامشده این مبلغ را به دو میلیون و ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان کاهش دادیم. این مبلغ برای غرفههای ۱۲ متری در نظر گرفته شده و برخی از صنعتگران میتوانند به صورت مشترک یک غرفه را اجاره کنند تا هزینه کمتری پرداخت کنند. اگر صنایع دستی برای اولینبار در نمایشگاه بهاره نیز حضور داشته باشد فکر میکنم فروش خوبی هم داشته باشد.
او درباره موقعیت بوستان ولایت و تعداد مراجعهکنندگان به این نمایشگاه بهاره گفت: طبق بررسیهای انجامشده در سال گذشته استقبال از این نمایشگاه خوب بوده و شهروندان میتوانند از امکانات پارکینگ آن نیز استفاده کنند.
معاون صنایع دستی استان تهران با بیان اینکه بعد از شیشه، منبت، معرق، زیورآلات، چرم، خراطی چوب و رودوزیهای سنتی، صنایع دستی استان تهران محسوب میشوند، اعلام کرد: حدود ۲۵ کارگاه تولید زنده صنایع دستی نیز در فرهنگسرای رازی داریم و هر سال مراسمی در آنجا برگزار میشود، امسال نیز از ۲۰ اسفند تا ۱۲ فروردینماه این نمایشگاه دایر میشود که با سفره نمادین هفتسین و اجرای موسیقی زنده همراه خواهد بود.
او درباره اینکه آیا معاونت صنایع دستی تهران برای برگزاری نمایشگاه در بافتهای تاریخی تهران که حجم بیشتری از گردشگر در آن رفت و آمد دارند، برنامهای دارد یا نه؟ بیان کرد: اگر شهرداری به ما اطلاع دهد که مثل سال گذشته برنامهای برای برپایی تورهای نوروزی از بافت تاریخی دارند، ما نیز اقداماتی انجام میدهیم و این موضوع را پیگیری میکنیم، اما صنعتگران باید از این موضوع استقبال کنند چون آنها برآورد مالی خود را با توجه به قیمت غرفهها و تعداد مراجعهکنندگان در نظر میگیرند و ما نمیتوانیم چیزی را برای صنعتگران اجبار کنیم.
انشایی درباره اینکه صنایع دستی استان تهران برای بسیاری از گردشگران ناشناخته است و آیا برنامهای برای برگزاری کارگاهگردی و آشنایی آنها با صنایع دستی تهران دارد یا نه؟ توضیح داد: سال گذشته نیز مجموعه ایرانسرا و فرهنگسرای رازی را برای کارگاهگردی معرفی کردیم. برخی از صنعتگران هم در سوله اطراف برج میلاد مستقر بودند. امسال نیز برای این کار لیستی را در نظر گرفتهایم. معاونت گردشگری از ما خواست تا مرکزی برای برگزاری تور از کارگاههای صنایع دستی معرفی کنیم که ما نیز مجموعه ایرانسرا در برج آزادی را به عنوان پایلوت تهران معرفی کردیم زیرا مجموعه کاملی است و اکثر صنایع دستی استان تهران را به جز شیشه و آبگینه که نیاز به کوره و فضای زیادی دارد، در بر میگیرد. البته اسم کارگاههایی را هم که کوره دارند اعلام میکنیم تا اگر کسی خواست تور برگزار کند از آن کارگاهها نیز بازدید داشته باشد.
انتهای پیام
0 دیدگاه