ظرفیت اتاق تعاون ایران برای فروش تولیدات مددجویان کمیته امداد در سایر کشورها

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به تخصیص ۲۱۰۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه و پرداخت ۱۴۰ هزار فقره وام در سال ۹۶، از توانمندی و خروج بیش از ۲۰۰ هزار خانوار از چرخه حمایتی کمیته، به دلیل اشتغال خبر داد.
ظرفیت اتاق تعاون ایران برای فروش تولیدات مددجویان کمیته امداد در سایر کشورها

به گزارش ایسنا، پرویز فتاح در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری کمیته امداد و اتاق تعاون ایران با تاکید بر اینکه اصلی‌ترین و محوری‌ترین ماموریت کمیته امداد مربوط به حوزه اشتغال و خودکفایی است، گفت: در حال حاضر نزدیک به سه میلیون نفر به شکل مستمر و ۱.۵ میلیون نفر نیز به شکل موردی از خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به ماموریت مشترک اتاق تعاون ایران و کمیته امداد افزود: هر دوی این نهادها مانند یک امدادگر هستند که باید رسیدگی به نیازمندان و اقشار محروم را در اولویت‌شان قرار دهند. بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی باید گفت آنچنان که باید به مسئله تعاون و سهم آن در اقتصاد اسلامی پرداخته نشده‌ است. این در حالیست که می‌توان گفت اگر تعاونی‌ها رشد بیشتری پیدا می‌کردند تا این حد افراد فقیر در جامعه وجود نداشتند.

دیگران چه می خوانند:

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه نیازمندان جامعه سرشار از توانمندی و ظرفیت‌های پنهان هستند، افزود: وظیفه کمیته امداد رسیدگی کردن به این ظرفیت‌ها و شناسایی آنها است. در سال جاری بیش از ۲۰۰۰ میلیارد ظرفیت برای پرداخت وام اشتغال قرض‌الحسنه در کمیته امداد امام خمینی (ره) وجود داشته است.

فتاح با بیان اینکه وام‌های قرض‌الحسنه اشتغال کمیته امداد به شکل خرد و با سقف ۲۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود، افزود: در سال جاری بیش ۱۴۰ هزار فقره وام به مددجویان پرداخت شده که آنها می‌توانند با گذشت دو تا سه سال از پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) خارج شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه ۶۲ درصد از خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد زن سرپرست خانوار هستند، ادامه داد: بسیاری از این زنان به دلیل مراقبت از فرزندان یا قرار داشتن در سنین بالای ۶۰ سال، امکان کار کردن خارج از منزل را ندارند. به همین دلیل باید در محل زندگی خودشان کار کنند. بنابراین ما باید در توانمندسازی و اشتغال این افراد اقتضائات جامعه هدف را در نظر داشته باشیم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه ظرفیت تعاونی‌ها تا کنون مغفول مانده است، اظهار کرد: ظرفیت‌های تعاونی می‌تواند باعث شود تا جامعه هدف تحت پوشش کمیته امداد را به سمت فعالیت‌های تعاونی هدایت کنیم. در حال حاضر بیش از ۱۱۰ هزار تعاونی در کشور وجود دارد که کمیته امداد می‌تواند از این ظرفیت موجود استفاده کند.

فتاح با اشاره به ظرفیت اتاق تعاون ایران در بحث صادرات و عرضه کالاهای تولید شده به وسیله مددجویان تحت پوشش کمیته امداد در حوزه‌های خارجی تصریح کرد: مددجویان کمیته امداد یکی از تولیدکنندگان اصلی فرش در کشور هستند که سالیانه نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان از فرش‌های تولیدی آنها به وسیله کمیته امداد خریداری شده و به انبارها منتقل می‌شود. این در حالیست که ظرفیت اتاق تعاون ایران می‌تواند زمینه برای فروش این کالاهای ارزشمند در بازارهای خارجی را فراهم کند.

فتاح با بیان اینکه در حال حاضر شغل بیش از ۳۵ درصد از مددجویان کمیته امداد مربوط به حوزه دامپروری است، ۳۰ درصد حوزه خدمات و ۱۰ درصد مربوط به حوزه کشاورزی است، افزود: با توجه به مشاغل موجود در بین مددجویان کمیته امداد، تعاونی‌ها ظرفیت‌های مناسبی برای پیوند این عرصه‌ها با یکدیگر هستند.

وی یکی از مهم‌ترین مشکلات مددجویان را مربوط به حوزه مسکن دانست و گفت: یکی از مواردی که باعث فقر این مددجویان شده مربوط به حوزه مسکن است. با این وجود دولت این قول را به کمیته امداد داده است که ۵۰ هزار مسکن مهر فاقد متقاضی را در اختیار این نهاد قرار دهد.

فتاح با اشاره به ظرفیت بانک توسعه تعاون برای اعطای وام قرض‌الحسنه به نیازمندان افزود: در تفاهم نامه بین کمیته امداد و اتاق تعاون ایران به ظرفیت بانک توسعه تعاون اشاره شده است و اگر بتوانیم از ظرفیت این صندوق برای اقشار محروم استفاده کنیم گام بزرگی جهت توانمندی آنها برداشته‌ایم.

فتاح با اشاره به اینکه در حال حاضر شاغلان کمیته امداد عمدتا به شکل فردی به کار مشغول هستند، افزود: ظرفیت تعاونی‌ها این فرصت را فراهم می‌کند تا آنها به شکل هدفمندتر و با بهره‌گیری از سرمایه جمعی محصولات‌شان را در بازار عرضه کنند. امضای این تفاهم‌نامه با دو هدف متشکل کردن فعالیت‌های اقتصادی اقشار محروم و استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها برای توسعه اقتصادی فعالیت‌های مددجویان امضا شده است.

در بخش دیگری از این جلسه بهمن عبدالهی - رئیس اتاق تعاون ایران نیز با بیان اینکه اقتصاد تعاونی در کنار اقتصاد دولتی و خصوصی یکی از ارکان مهم اقتصاد کشور است، گفت: اقتصاد تعاونی به دلیل آنکه مردمی‌ترین بخش اقتصاد است در ارتقای وضع معیشتی مردم نقش موثرتری دارد. در حال حاضر در دنیا بیش از ۱.۵ میلیون تعاونی مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: در حال حاضر ۱۴ میلیون نفر در جامعه در قالب ۱۱۰ هزار تعاونی مشغول به کار هستند که بیش از ۴۰ میلیون نفر از خدمات این تعداد بهره‌مند می‌شوند.

عبداللهی با بیان اینکه تشکیل تعاونی برای مددجویان این امکان را فراهم می‌کند تا آنها از امکانات مالی که در اختیارشان قرار می‌گیرد در مشاغل خانگی استفاده کنند، افزود: صندوق حمایت تعاون حامی خوبی برای این مددجویان خواهد بود. همچنین تعامل اتاق تعاون ایران با سایر کشورها می‌تواند ظرفیت فروش کالاهای تولید شده مددجویان را در سایر کشورها فراهم کند.

وی با مطرح کردن پیشنهاد اختصاص یک اتاق ویژه برای فعالیت اتاق تعاون ایران در کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: تیم اتاق تعاون تیمی اجرایی و عملگرا است و در صورت آغاز همکاری خود با کمیته امداد، کمتر از یک سال آثار تعاون در وضعیت اقتصادی مددجویان دیده خواهد شد.

عبداللهی با بیان اینکه تفاهم‌نامه منعقد شده با کمیته امداد پنج ساله است، ‌ اظهار کرد: این مدت زمان می‌تواند تمدید شود و مسیر خود را از دو بستر استفاده از ظرفیت تعاونی‌های موجود در کشور و یا ایجاد تعاونی‌های جدید دنبال خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا

ظرفیت اتاق تعاون ایران برای فروش تولیدات مددجویان کمیته امداد در سایر کشورها

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟