به گزارش ایسنا، زهرا صدراعظم نوری در مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی آتش نشانی و ایمنی شهری اظهارکرد: از کسانی که این همایش را برگزار کردند تشکر میکنم و خوشحالم که سومین دوره این همایش نیز در حال برگزاری است. برگزاری همایشها به خصوص وقتی که بار علمی و تخصصی آنها بالا باشد میتواند در بهبود خدمات و ارائه کیفیت مطلوب موثر باشد و در نهایت میتواند سلامت و ایمنی بیشتری را به همراه داشته باشد.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به حادثه خیز بودن ایران گفت: از میان حوادث طبیعی دنیا کشور ما در این زمینه سهم زیادی دارد تا جایی که توجه جهانیان را نیز به خود جلب کرده است. بنابراین توجه به ایمنی و تهیه و تدوین ضوابط و دستورالعملها و مقررات واجب است.
وی اضافه کرد: برای اینکه به جامعه ایمن دست پیدا کنیم نیازمند برنامه مستمری هستیم که همه گروههای سنی و اقشار جامعه را تحت پوشش قرار دهد و بتواند آسیبها را شناسایی کند. این موارد مقدور نیست مگر اینکه مشارکت همه اقشار، دستگاهها و سازمانها جلب شود. در راستای شهر ایمن باید به این نکته توجه کنیم که نگرشها باید تغییر کند و از رویکرد مدیریت بحران به مدیریت خطرپذیری حرکت کنیم و این تغییر رویکرد باید در اولویت سیاستگذاریها مد نظر قرار بگیرد.
صدراعظم نوری با اشاره به آمارهایی در مورد حوادث گفت: آمارهایی که به دست من رسیده است آمارهایی است که بسیاری از آنها نگران کننده است. سالانه 36 هزار و 500 نفر در حوادث فوت میکنند که 3000 نفر آنها بر اثر حریق جان میبازند. همچنین 30 هزار نفر بستری میشوند و 150 هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه میکنند. سالانه 80 هزار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن داریم که 800 نفر از آنها فوت میکنند. آمارها در حوادث ناشی از کار هم نشان میدهد 40 درصد موارد در ارتباط با محلهای کار ناایمن رخ میدهد. این اتفاقها هزینههای زیادی را به کشور تحمیل میکنند و حدودا هشت درصد تولید ناخالص ملی را شامل میشوند.
وی اضافه کرد: با در نظر گرفتن این آمارها ضعف در اجرای قوانین از جمله مشکلات پیش روی ما است که ضرورت آموزش و آگاهی بخشی را ایجاد میکند. یکی از مشکلاتی که داریم این است که آموزش کافی نیست و آگاهی بخشی در میان شهروندان کمتر وجود دارد و باید اقدامات لازم در جهت سوق دادن جامعه به این سمت انجام شود و مطالبات جامعه نیز باید به سمت ایمنی و تابآوری حرکت کند.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران میزان مشارکت شهروندان را از بزرگترین حلقههای مفقوده در زمینه ایمنی دانست و گفت: نقش مدیریت شهری، ارگانهای اجرایی و سمنها باید ارائه الگوهای مختلفی مبنی بر مشارکت مردم باشد. این نقش میتواند به گونهای باشد که به توانمندی بیشتر شهروندان منجر شود و شهروندانی داشته باشیم که به پیشگیری از حوادث توجه میکنند و همچنین آمادگی مقابله با حوادث ایجاد شده را دارند. باید تلاش کنیم که شهروندان به مشارکت بیشتر در ایمنی و مدیریت بحران تشویق شوند و باید گروههای آتش نشان داوطلب و گروههای دوام را در جامعه داشته باشیم.
وی در همین زمینه افزود: امروزه بسیاری از آتش نشانان در دنیا آتش نشان داوطلب هستند و با توجه به اینکه روحیه داوطلبی در کشور ما بالاست باید ساز و کاری ایجاد کنیم که گروههای داوطلب داشته باشیم و در این زمینه نقش زنان هم میتواند قابل توجه باشد.
صدر اعظم نوری ادامه داد: حوادث و پیشامدهای ناگواری که اتفاق میافتد در بسیاری از موارد قابل پیشگیری است ولی گاهی شاهد اتفاقهایی هستیم که اگر گروههای مجرب را نداشته باشیم گاهی این حوادث کوچک هم قابل مدیریت نیست و ضایعات زیادی به همراه خواهد داشت.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اقداماتی در زمینه تامین منابع پایدار آتش نشانی گفت: اتفاق خوبی که در شهرداری و شورای شهر تهران رخ داده این است که سازمان آتش نشانی توانمند شود و بتواند به منابع پایدار دست پیدا کند و نیازهای خود را از این طریق برطرف کند. از همین رو در بودجه سال آینده به تأسی از بودجه سال 96 ردیفی منظور شده که عوارض ایمنی ساختمان به حساب سازمان آتش نشانی واریز میشود. علی رغم اینکه در شورای شهر پنجم مقرر شده بود کلیه مبالغ به حساب خزانه واریز شود و از آنجا به بخشهای مختلف تخصیص پیدا کند سازمان آتش نشانی عوارض را به صورت مستقیم دریافت میکند تا بتواند بخشی از نیازهایش را تامین کند.
وی اضافه کرد: در سال 96 با منابع خوبی که تامین شد آتش نشانی اقدامات خوبی انجام داد و امیدواریم که این اقدامات در سال آینده هم ادامه داشته باشد و به سمت پیشگیری، آموزش، مشارکت و وقوع کمتر حوادث برود.
او همچنین با اشاره به وجود ساختمانهای ناایمن در شهر تهران، گفت: در تهران معضلات زیادی وجود دارد و بخشی از حوادث ناشی از ساختمانهای ناایمن است. این یکی از خطرات بالقوهای است که اقدامات خوبی در شناسایی و پایش ساختمانها شکل گرفته است. 7300 ساختمان ناایمن شناسایی شده که از این میزان 430 مورد در زمره ساختمانهای بسیار پرخطر، 3400 مورد در بخش ساختمانهای پرخطر و 3470 ساختمان نیز در بخش میان خطر قرار گرفتهاند. در بین این ساختمانهای ناایمن مدارس، بیمارستانها، اماکن ورزشی و ساختمانهای اداری و تجاری هستند که افراد زیادی در این ساختمانها حضور پیدا میکنند. با مشارکت سازمانهای متولی و مشارکت شهروندان باید تلاش کنیم که این ساختمانها به ساختمانهای ایمن تبدیل شود.
انتهای پیام
0 دیدگاه