رضوان حکیمزاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس سند تحول، تربیت در فرآیند تعلیم و تربیت محور اصلی کار است و باید مبنای امور، تربیت باشد اظهار کرد: بر اساس سند تحول بنیادین اولویت با دوره ابتدایی است و صریحا در راهکارهای سند به آن اشاره شده است.
وی افزود: همه متخصصان به این مهم اذعان دارند که سالهای اولیه کودکی اساسیترین و بنیادی ترین زمانی است که برای شکلگیری شخصیت متوازن و پرورش بسیاری از ارزشها و عادات و اخلاق اسلامی و در یک کلمه تربیت دانش آموزان بسیار مغتنم است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر به هر دلیلی طوری عمل کنیم که این دوره تحتالشعاع قرار گیرد، تربیت لطمه میبیند گفت: در واقع به جای اینکه به این مباحث مهم و اساسی بپردازیم، کل فرآیند تعلیم و تربیت ما در این خلاصه میشد که پدر و مادرها دست بچههایشان را بگیرند و از این کلاس به آن کلاس و از این موسسه به آن موسسه ببرند و مهارتهای تست ریاضی و علوم را در آنها تقویت کنند تا امکان ورود در مدارس نمونه و تیزهوشان فراهم شود.
حکیم زاده افزود: دراینجا ما در امر تربیت دچار خسران شدهایم و این اصلا خوب نیست؛ بنابراین مصوبه اخیر مبنی بر حذف آزمون های مدارس خاص، فرصت خوبی برای دوره ابتدایی است. طبیعی است که اگر قرار است یک تحول خوب بر اساس سند تحول شکل بگیرد و تربیت اولویت باشد ما حتما باید از دوره ابتدایی شروع کنیم. البته این گفته به این مفهوم نیست که جریانات آسیب زای فرایند تربیت در بقیه موارد را نادیده بگیریم، ولی ما نمیتوانیم صحبت از حذف کنکور کنیم در حالی که در سن 12 سالگی سختترین کنکور را برای فرزندانمان برگزار کنیم که از هر 16 نفر یک نفر پذیرفته شود، در حالی که همه آنان که قبول نشدند نیز جزء دانش آموزان برگزیده ما هستند و با بی کفایتی بر پیشانی کودکانمان در این سن مهر بزنیم.
برای حذف کنکور نمیتوانستیم از آخر به اول حرکت کنیم
وی با بیان اینکه در این صورت نمیتوانیم ادعا کنیم که میخواهیم کنکور را حذف کنیم گفت: این حرکت ، حرکتی نیست که ما از آخر به اول شروع کنیم. با توجه به تاکیدی که سند تحول بنیادین دارد ما باید حتماً از مراحل اولیه شروع کنیم و بعد با اتخاذ تصمیمات صحیح آن را تعمیم بدهیم. ضمن آنکه تصمیم گیری درباره کنکور تماماً در دست آموزش و پرورش نیست؛ سازمان سنجش آموزش کشور زیر نظر وزارت علوم است و ما نمیتوانیم کاری انجام دهیم که با اصول تربیتی تناقض دارد و جریان تربیت را تحتالشعاع قرار میدهد و به این بهانه که چون هنوز کنکور وجود دارد این فرصت کودکی را نابود و از بین ببریم.
شائبه حذف مدارس سمپاد، انحراف از موضوع اصلی بود
مدارس دوره دوم سمپاد تقویت میشوند
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا مدارس سمپاد خود به خود حذف می شوند؟ اظهار کرد: خیر بنده تصور می کنم این بحثی که تحت عنوان حذف مطرح میشود، برای انحراف از موضوع است، زمانی که ما رسماً اعلام میکنیم در دوره متوسطه دوم مدارس سمپاد تقویت می شوند و کیفیتشان ارتقاء پیدا میکند بنابراین طرح این موضوع که حذفی وجود دارد موضوعیتی ندارد و به نظر من برای این است که افکار عمومی را نگران کنیم و این طور تلقی شود که آموزش و پرورش نسبت به پرورش سرمایه ها بیتوجه است و قصد ندارد در این زمینه حرکتی کند.
تعمیم طرح شهاب برای شناسایی استعدادها
حکیم زاده ادامه داد: برخی از اینها دقیقا پشت یک شعار بسیار قشنگ مخفی میشوند. این افراد و این شعار میتواند دغدغهای ایجاد کند و ما هم اعلام کردیم از طریق طرح شهاب که از پایه چهارم شروع شده و به امسال هم تعمیم پیدا میکند شناسایی استعدادها را دنبال میکنیم. علاوه بر این ما از طریق فعالیت های علمی چون جشنواره جابرابن حیان دانشآموزان با خلاقیت را شناسایی میکنیم و نه از طریق مهارتهای تستی. اینها راهکارهایی است که آموزش و پرورش مد نظر دارد و در هیچ جایی هم سراغ ندارید که از جهت تربیتی تاکید کرده باشند که تیزهوشی باید در سن 12 سالگی فقط با تستهای ریاضی و علوم تشخیص داده شود که این از نظر تربیتی غیرقابل قبول است.
وی در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر عدم کارایی مدارس دولتی گفت: معلمان و دانش آموزان ما در مدارس دولتی ابتدایی بسیار ارجمند هستند و زحمت میکشند. متاسفم که این روزها به بهانه نگرانیهایی که در مورد مدارس سمپاد و نمونه ایجاد شده و درصد بسیار کمی از دانش آموزان و معلمان را در بر می گیرد برخی به خود اجازه می دهند براحتی بگویند مدارس دولتی ما کارایی ندارند و معلمانشان آموزش دیده نیستند.
انتهای پیام
0 دیدگاه