سازمان میراث فرهنگی پادگان نیست

فرمانده یگان حفاظت اعلام کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پادگان نیست که نیروهای یگان حفاظت آن بخواهند در همه موارد از اسلحه استفاده کنند اما در مواقع خاص مانند دیگر ضابطان قانونی، از اسلحه نیز استفاده می‌کنیم.
سازمان میراث فرهنگی پادگان نیست

به گزارش ایسنا، سردار امیر رحمت الهی در نشست هم اندیشی با خبرنگاران میراث فرهنگی که دوشنبه ۷ اسفند در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، در پاسخ به پرسش‌های متعدد خبرنگاران مبنی بر علت کمبود تعداد نیروهای یگان حفاظت در سراسر کشور و در محوطه‌ها و بناهای تاریخی مختلف برای حفاظت بهتر از آثار تاریخی اظهار کرد: تطابق منطقی بین استعداد نیروی انسانی و تعداد آثار تاریخی نیست، در واقع همیشه در امور انتظامی و حفاظتی نیروی انسانی زیاد کارگشا نبوده است.

او با بیان این که امروز سیاست کیفری در معنای گسترده‌تری میراث فرهنگی را دربرمی‌گیرد، جلب مشارکت مردمی را نکته‌ی مهمی در امر حفاظت از بناهای تاریخی دانست.

دیگران چه می خوانند:

وی با تاکید بر این‌که اجرای آیین دادرسی کیفری جدید باعث شد تا نیروهای یگان حفاظت آموزش‌های خاص ضابطان قضایی را ببینند، افزود: براین اساس برای تعدادی از مأموران نیروی یگان حفاظت نیز کارت ضابط خاص صادر شده است، از نظر قانونی ضابطان عام و خاص داریم.

*سازمان میراث فرهنگی پادگان نیست

او درباره‌ی علت استفاده نکردن نیروهای یگان حفاظت از اسلحه به عنوان یک اهرم بازدارنده بهتر با هدف جلوگیری از تخریب بیشتر آثار تاریخی ادامه داد: حتی نیروی انتظامی که ضابطی، عام است در بسیاری از مأموریت‌هایش حمل سلاح دارد. یگان حفاظت میراث فرهنگی نیز در برخی از مواقع ممکن است مجبور به استفاده از اسلحه باشد. اما این روند باید براساس قانون انجام شود. با این وجود خوشبختانه در بکارگیری سلاح تا امروز ضرورت چندانی احساس نکرده‌ایم.

سردار رحمت‌اللهی در پاسخ به علت استفاده نکردن سلاح توسط نیروهای یگان حفاظت در مقابل تخریب بناهای تاریخی گفت: باید نگاه جامعی به این قضیه داشته باشیم. از فرماندهی اعلام می‌کنیم که نباید از سلاح استفاده شود چون ساختار سازمان میراث فرهنگی، فرهنگی است. این سازمان پادگان نیست. مهمترین اصل حضور مردم در فضاهای مختلف فرهنگی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی است. اینکه بخواهیم دو سرباز مسلح را در ورودی سعدآباد بگذاریم قطعا دید و عملکرد خوبی به دست نمی‌آورد.

او استفاده از تجهیزات دفاعی را کم خطرتر از استفاده از سلاح گرم دانست و گفت: باید مراقب باشیم حتی به مجرمان نیز آسیب جانی وارد نشود. به اندازه‌ای که بیمه مسئولیت مدنی در دو بخش کارکنان و مسئولیت ثالث تهیه شده است که علاوه بر تحت پوشش قرار دادن اعضای یگان اگر شخصی در حین انجام عملیات آسیب ببیند آن نیز تحت بیمه مسئولیت ثالث قرار می‌گیرد.

*ایجاد ۱۸ شعبه قضایی میراث فرهنگی در کشور

وی در پاسخ به اینکه چرا تاکنون یگان حفاظت و حتی میراث فرهنگی اهرم اجرایی دقیق و خاصی برای استفاده در مواقع مناسب ندارد، گفت: خوشبختانه در ۱۸ استان شعب قضایی خاصی رسیدگی به جرایم علیه میراث فرهنگی را بر عهده گرفته‌اند که با پیگیری‌ها این شعبات تأسیس شده و از حمایت‌های قانونی برخوردار می‌شوند.

او با بیان اینکه در امر حفاظت، مشارکت‌پذیری حداکثری مردم و نهادهای اجتماعی وجود دارد، گفت: قبول دارم که نیروی انسانی یگان میراث‌فرهنگی زیاد نیست اما باید به این نکته توجه کرد که فکر و ایده و برخورداری از تکنولوژی و فناوری امروز، نیاز به استفاده از تعداد زیادِ نیروی انسانی و انتظامی ندارد.

او با تأکید برلزوم آموزش نیروی انسانی حرفه‌ای، مناسب و آموزش دیده در این یگان اظهار کرد: توسعه کمی نیروی انسانی مد نظر ما نیست. بلکه توسعه کیفی اهمیت بیشتری دارد چون در عین حال بهره‌گیری از ظرفیت نهادهای مردمی و استفاده از ظرفیت‌های نوین در امر حفاظت مد نظر است.

*دستور جمع‌اوری سربازان از موزه‌ها را دادم

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی تأکید کرد: نخستین بخش‌نامه‌ام بعد از حضور در این سازمان جمع‌آوری سربازان از موزه‌ها بوده است و اینکه اگر قرار است از چنین نیروهایی استفاده کنیم براساس آیین‌نامه حضور آن‌ها در بخش‌های نگهبانی و محوطه‌های پیرامونی فضاهای تاریخی باشد.

او با بیان اینکه سهمیه نیروی یگان حفاظت برای استفاده از سربازان بسیار کم بوده است، گفت: اکنون این تعداد شش برابر شده‌اند و اولین گروه از سربازان فارغ‌التحصیل در دانشگاه‌ها و رشته‌های مرتبط از اسفندماه به یگان حفاظت منتقل شده‌اند. این نیروها معمولا در آموزشگاه‌ها و پادگان‌ها تربیت می‌شوند و تلاش کرده‌ایم تا سربازهای هدفمند وارد کار شوند. این تلاش‌مان را با اجرای طرح آمایش سرزمینی به نتیجه رسانده‌ایم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، در ادامه با اشاره به برخی اقدامات مناسب توسط یگان حفاظت با هدف حفاظت از آثار تاریخی نیز افزود: مرکز مانیتورینگ چهار استان تجهیز شده و به صورت متمرکز پایش شده‌اند. همچنین مرکز مها در تهران که وظیفه اتصال الکترونیکی مراکز مهم برای هشدار در مواقع خطر را دارد به میراث فرهنگی نیز رسیده و موزه ملی ایران به عنوان پایلوت انتخاب شده است.

وی با اشاره به برگزاری هفت دوره آموزشی تخصصی برای ۷۵۰ کادر نیروی یگان حفاظت اظهار کرد: تلاش‌های زیادی برای دستگیری مجرمان و ورود به باندهای غیرمجاز داشتیم که خوشبختانه موفق نیز بوده‌ایم.

امیر رحمت‌الهی از تهیه‌ی چک لیست به منظور آسیب‌شناسی و توجه به رویکرد وضعیت آثار تاریخی در همه استان‌ها خبر داد و گفت: با تهیه‌ی این چک لیست، همه فرماندهان یگان حفاظت در استان‌ها موظف شده‌اند در فاصله‌های زمانی مشخصی از آثار تاریخی بازدید کرده و چک لیست‌ها را براساس نقاط قوت و ضعف آن آثار پر کرده و به مدیران کل میراث استان‌ها اعلام کنند.

این خبر بروزرسانی می‌شود...

منبع : خبرگزاری ایسنا

سازمان میراث فرهنگی پادگان نیست

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟